Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

12.07

Copenhagen Jazz Festival 2024

AddisAbabaBand

Kl. 20:30

120 kr.

Glæd dig til når AddisAbabaBand leverer en kosmisk rejse gennem funk og afrikanske rytmer d. 12. juli.

Træd ind i en verden, hvor musik bliver til en eksplosiv cocktail af rytmisk energi og grænseløs kreativitet. Velkommen til AddisAbabaBand, et unikt og ambitiøst 12-mands orkester, der i over et årti har sat ild i dansegulvene med deres intenst svingende musik.

AddisAbabaBand er et kosmisk fartøj, hvis brændstof er stramme beats og kollektiv improvisation. Bandet tager dig med på en musikalsk rejse, hvor en skarp og sammentømret hornsektion støttes af en superswingende bass/guitar/keyboardgruppe, alt sammen på en bund af besnærende rytmer. Med denne besætning garanterer AddisAbabaBand en fest der varer hele natten.

Genrer som funk, jazz og hiphop smelter sammen med en variation af afrikanske stilarter som Afrobeat, Highlife og Ethiojazz. Musikken spænder bredt, fra stringent funky stramhed til vuggende og gyngende grooves, ofte med elementer af humoristisk løssluppenhed, der løfter musikken og tvinger publikum på dansegulvet. Det er en musikalsk oplevelse, der appellerer til både krop og hjerne og tager lytteren med på en rejse, som de aldrig har oplevet før.

AddisAbabaBand er ikke kun et musikalsk kollektiv, det er også en platform for kulturudveksling. Bandet har gennem årene optrådt med gæstemusikere fra forskellige dele af verden, herunder Zimbabwe, Burkina Faso og Ghana, og bandet har en dyb forbindelse til musikmiljøer i disse regioner. Denne udveksling og respekt for forskellige musikalske traditioner har været en kilde til inspiration, der giver musikken en unik dybde og nuance.

Tag del i denne musikalske rejse med AddisAbabaBand, og opleve deres uovertrufne energi, hvor grænser bliver udvisket, og verden bliver til et dansegulv. Et band, der ikke blot skaber musik, men også skaber forbindelser mellem kulturer og traditioner gennem deres lidenskab for musik og respekt for mangfoldighed. Velkommen til AddisAbabaBand – hvor musikken transcenderer grænser og bringer mennesker sammen i et eksplosivt fyrværkeri af lyd og bevægelse.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazz Club Loco, som en del af Copenhagen Jazz Festival.

AddisAbabaBand is cosmic music with deep inspiration from the legendary icons of African music. In addition to the rhythm group, organ, and guitar, the large orchestra includes a sharp wind section that makes you feel their Afro-Funky vibrations in both your legs and chest.

Over the last ten years, AddisAbabaBand has played on multiple stages in Denmark and abroad, including Roskilde Festival and sold-out concerts at Alice Cph. and Copenhagen Jazz Festival.

The band’s latest album won an award from The Danish Art Foundation, and the band has been nominated for several other awards, including the Carl Nielsen award and the Danish Music Awards.