Der er sommer i luften, og det fejrer vi med Fredagsbar i Caféhaven ALLE fredage i juni, juli og august!
Café Karen har åbent som normalt fra kl. 12, men når klokken slår 15 tager vi fredagsskjorten på, fyrer op for en lækker sommerplayliste og serverer kolde drikke (både med og uden alkohol) i haven.
Der er altid en vegetarisk ret til 65 kr (halv pris for børn), så du kan gøre din fredag let og spise aftensmaden hos os i skønne, grønne omgivelser.
For at sætte den perfekte fredagsstemning, har vi drysset krymmel på toppen af Fredagsbar-isen i form af en stribe kulturelle indslag og temaer, som løbende annonceres, men her er nogle overskrifter, så I kan begynde at glæde jer:
❀ 2/6 – DJ Ms. Jekel kl. 17
✿ 9/6 – Fællesdans for alle aldre med Camilla Marienhof kl. 16-16.30
❀ 16/6 – Koncerter: MGK Showcase + Ilinx
✿ 23/6 – Skt. Hans party – Ild og folkefest
❀ 30/6 – Cumbia for folket
✿ 7/7 – DJ Berrin Bas kl. 16.30
❀ 14/7 – Karavane 908 indtager haven
✿ 21/7 – Bobler og badedyr
❀ 28/7 – Mal med Naturen – Familieworkshop med Debbie Kathrine Sørensen kl. 15-17
✿ 4/8 – The Swan And The Lake
❀ 11/8 – Pink Friday
✿ 18/8 – Lyrik Lounge kl. 17.30
❀ 25/8 – Drinks, dans og dåser
Så altså…
♥ Karens Fredagsbar ALLE fredage i juni, juli og august fra kl. 15-20
♥♥ Caféhaven ved Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 SV
♥♥♥ Altid vegetargryde, is og kolde drikke
♥♥♥♥ Masser af god stemning med gode folk og smukke omgivelser!
Oplev spændende musikere fra Københavns talentmasse når Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) afholder gratis koncertaftener på en række af byens bedste venues – se mere. D. 8. juni besøger RMC KLEIN og Dansepavillonen.
Program:
kl. 18.30: Benjamín Gísli & Oscar Andreas Haug
kl. 19.30: A A G O T
kl. 20.30: Johan Nordin
kl. 21.30: Lasse Jacobsen Quartet
Benjamín Gísli & Oscar Andreas Haug
An explorative musical encounter between two of the most exciting upcoming improvisors on the Nordic scene. They will dive straight into free improvisation, building on the Nordic jazz tradition. Pianist Benjamín Gísli Einarsson and trumpetist Oscar Andreas Haug met at the Jazz Conservatorium in Trondheim in the autumn of 2019. Since then, they have worked closely together in various projects, released an album with the band Bliss Quintet and played at some of Norway’s biggest jazz venues and festivals.
Oscar Andreas Haug – trumpet
Benjamín Gísli Einarsson – piano
A A G O T
Mere info følger.
Johan Nordin
Echoes of Battered Time – a musical experiment conducted and composed by Johan Nordin
The music explores an emotional dystopia through complex rhythmical structures and harmonic mayhem – a performance centered around hope through the destructive confusion of trauma.
Johan Nordin – piano/keys/synth
Krzysztof Hadrych – electric guitar
Lasse Jacobsen – drums
Lasse Jacobsen Quartet
Drummer and composer Lasse Jacobsen is primarily known for his work with contemporary piano trio, Little North and synth-pop band, Yör. This evening Lasse presents brand new material with a lineup consisting of some of his favorite musicians from Denmark and Sweden. Composition meets improvisation in a set of music stretching from quiet and spacious to energetic and explosive.
Hannes Bennich – altsax
Rasmus Oppenhagen Krogh – guitar
AC – kontrabas
Lasse Jacobsen – trommer
Festival & Friends præsenterer sammen med Copenhagen Concert Community og KLEIN en helt særlig aften, hvor klassisk møder rytmisk i et 50/50 format. Aftenen bliver et overflødighedshorn af forskellige kunstneriske udtryk.
Det foregår i Dansepavillonen, omgivet af naturskønne omgivelser. Hvad kunne være bedre sådan en sommeraften midt i juni?
.
— PROGRAM —
FESTIVAL & FRIENDS (1 sæt á 40 min):
Til koncerten i Dansepavillonen kan man opleve et udpluk af årets festivalprogram. Forvent et stemningsfuldt sæt som begynder med en søgen og udfoldelse af klarinettens klangunivers, med triller og leg af overtoner. Dernæst dramatik og et opråb om klimabevidsthed i tyrkiske Fazil Says sonate for violin og klaver, dedikeret til bjerget ‘Mount Ida’. Programmet rundet af med sprællende rytmer og nostalgiske melodier i franske Poulencs drilske klarinetsonate.
Program og medvirkende:
Mari Samuelsen: ‘Learning how to fly’ (Gerbrich Meijer, klarinet)
Francis Poulenc: Klarinet Sonate (Gerbrich Meijer, klarinet; Elias Holm, klaver).
,
*pause*
.
OM JOSEPHINE PHILIP (1 sæt á 40 min):
Philip udgav sidste år solo debutalbummet ‘We Get Lost And Found’ til 5-stjernede anmeldelser og med 3 singler i tung rotation på P6 Beat.
Musikken bevæger sig fra det intime akustiske og minimalistiske rum til store Bond-agtige produktioner og videre over i en mere maskinel trip-hop æstetik alt bundet sammen af Philips nærværende stemme der med historiefortællingen som omdrejningspunkt indfanger lytteren.
Josephine Philip er en del af duoen Darkness Falls. Hun var halvdelen af den dynamiske duo JaConfetti, var grundlægger af kvinde-ska-bandet Favelachic og den populære DJ duo Dullen & Dyken. Hun har skrevet sange og optrådt med Anders Trentemøller, og har for nylig samarbejdet med den tyske komponist og musiker Christian Löffler. Hun er medskaber og den ene halvdel af performance duoen Philip | Schneider – en eksperimentel duo med den ene fod rodfæstet i lyd og den anden i billedkunst. Siden dannelsen i 2019 har ensemblet allerede været at finde på nogle af de mest indflydelsesrige danske kunstinstitutioner.
.
— OM OS —
COPENHAGEN CONCERT COMMUNITY
CCC der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer. Copenhagen Concert Community har arbejdet med koncertformatet “klassisk og rytmisk musik på samme scene” siden 2019 støttet af Statens Kunstfond, Kgs. Enghave Lokaludvalg, Københavns Kommune og Knud Højgaards Fond.
FESTIVAL & FRIENDS
Siden 2020 har makkerparret bag ‘Festival & Friends’, Lea Han og Gustav Piekut, skabt et anderledes format for klassiske koncerter. Koncerterne er skabt af unge til andre unge og generelt nye ører indenfor klassisk musik.
Festivalen er en 4 dages begivenhed på Nørrebro i den bedste tid om sommeren. Der findes forskellige koncerttyper alt efter tidspunkt, og i bedste festivalstil inviteres publikum til at blive hængende efter (og mellem) koncerterne og stiller tørsten i sommervarmen med musikerne. Repertoiret er bredt; alt fra klassiske med komponister som Beethoven og Mozart, kvindelige komponister der fortjener mere opmærksomhed, moderne komponister som Steve Reich og også bestillingsværker fra danske nulevende komponister.
Denne koncert er støttet af William Demant Fonden og skabt i samarbejde med spillestedet KLEIN.
ENDELIG kan vi vende tilbage til en af Sydhavnens måske mest velbesøgte traditioner.
Først satte corona en stopper for det og derefter byggeri på området, men nu er vi klar til et brag af en folkefest i en af Københavns grønne oaser – og nu i nye klæder i form af Karens Minde Aksen, som skal indtages af jer.
Karens Minde Kulturhus og Sydhavns Compagniet sørger for, at I kan få stillet både sult og tørst i mad- og drikkeboder og at feststemningen bliver høj med bandet Cumbian Colors.
Tag tæppet under armen og danseskoene på. Vi ses til Sankt Hans fest i Sydhavnen.
●○●○●○● Aftenens program ●○●○●○●
17.00: Fællesgrill og salg af mad og drikkevarer åbner. Flæskestegssandwich, pølser og Sydhavns-Dhal
18.00: Sydhavnsprisen uddeles af Kgs. Enghave Lokaludvalg
18.15-19.45: Koncert med Cumbian Colors
19.45: Tale v. Brian Lentz, Sydhavns Compagniet
20.00: Båltale v. Overborgmester Sophie Hæstorp
20.15: Bålet tændes og vi synger midsommervisen sammen
Velkommen til releasekoncert for et af landets mest kompromisløse og højt elskede eksperimentalgrupper. Det nye album ‘Mesmerizer’ er Selvhenters første egentlige albumudgivelse i næsten et årti og markerer også deres debut på det franske pladeselskab Hands in the Dark.
To trommeslagere sammenflettes lige så ofte som de forfølger hver deres spor; en trombone gennem en basforstærker resonerer stærkt i hele kroppen og en saxofon veksler mellem at få lytteren til at forstå saxofonens sande natur og være processeret til uigenkendelighed.
Albumaktuelle Selvhenter blev grundlagt i 2010 af trombonist Maria Bertel, saxofonist Sonja LaBianca, samt trommeslagerne Jaleh Negari og Anja Jacobsen. Med deres kompromisløse tilgang til at skabe musik ud fra instrumentale set-ups har Selvhenter siden da været toneangivende for dansk, eksperimenterende musik, såvel som anerkendt på internationalt plan. Selvhenter er også omdrejningspunkt for kunstnerkollektivet Eget Værelse, der huser gruppemedlemmernes soloprojekter, samt samarbejder såsom Valby Vokalgruppe, SOLW og GEK.
Selvhenters udtryk transcenderer musikalske genrer og bevæger sig i stedet i retning af noget mere fundamentalt – en slående, direkte og fysisk oplevelse af musik udgjort af polyrytmer, akustiske og elektroniske melodier, hårdtslående kompositoriske valg og improviseret skønhed.
Som gruppe er Selvhenter deres eget idiom, som trækker på hver af de fire medlemmers musikalske personligheder og interesser i det, der bliver til yderst kollektiv musik, hvor hver enkelt musiker absorberes i én fuldkommen lyd. Gruppen spiller med ekstrem kontrol, samtidig med at deres umiddelbare sammenspil giver indtryk af, at de sammen opdager musikken for første gang. Resultatet er en følelse af ren og skær glæde, både hos musikere og lyttere. Dette høres både på indspilninger og opleves live, hvor Selvhenters koncerter sjældent er siddende – stole og borde må flyttes, sådan at publikum kan bevæge sig sammen med musikken.
Gennem mange års sammenspil er lyden af Selvhenter blevet øjeblikkeligt genkendelig, samtidig med at musikken fortsat har udviklet sig over årene gennem gruppens uendelige nysgerrighed, samt åbenhed overfor – og engagement i – andre projekter og udtryk. Gennem kollektivet og pladeselskabet Eget Værelse har de fire medlemmer af Selvhenter udforsket et væld af projekter, som inkluderer forskellige former for elektronisk og akustisk musik, pop, field recordings, samarbejder og soloalbums. Dans, tekst og visuel kunst har også fundet vej til kollektivet, og gennem årene er Eget Værelse blevet en kanal for udvikling af hvert enkelt medlems egen lyd, der byder nye elementer og tilgange velkommen; synthesizere, små percussion-instrumenter eller saxofon gennem en ny effektpedal. Selvhenters nye album “Mesmerizer” er skabt med udgangspunkt i netop denne nysgerrige proces, hvor komplekse rytmemønstre, fint teksturerede blæsere og synthesizere balanceres med en raffineret sans for struktur og komposition.
Denne udvikling har holdt Selvhenters musik åben for nye muligheder samtidig med at have styrket gruppens kerneelementer: en energisk, fremdrivende, tæt og often ekstatisk musik, som kræver at blive oplevet live.
Selvhenter udgiver det nye album “Mesmerizer” fredag d. 23. juni 2023.
Sidste gang den fantastiske sangerinde og komponist Karmen Rõivassepp gæstede Dansepavillonen, var det til fulde huse og et begejstret publikum, og siden er det kun gået én vej for den estiske jazz-stjerne. Vi glæder os til at byde Karmen Rõivassepp med kvartet velkommen tilbage til Sydhavnen under Copenhagen Jazz Festival.
Den estiske jazzsanger og komponist Karmen Rõivassepp kan noget helt særligt med sin nærmest instrumentlignende måde at synge på, en ren klang og sin altid legende natur. Siden hun flyttede til Danmark i 2012, har Karmen med udgangspunkt i den aarhusianske jazzscene opbygget et hurtigt voksende publikum. Sammen med blændende dygtige musikere har hun dannet en kvartet, der fortolker hendes originale musik. Bandet bevæger sig i et univers af moderne jazz og inviterer lytteren ind i en verden af oprigtig glæde, ro, melankoli og hengemt smerte gennem medrivende melodier og ærlig historiefortælling.
Line-up: Karmen Rõivassepp (vokal), Simon Gorm Eskildsen (piano), Adrian Christensen (bas) & Daniel Sommer (trommer)
Karmen Rõivassepp Quartet is a young and prominent jazz quartet based in Aarhus, Denmark. Ever since their debut in 2018 they have continued to grow a solid audience all around Denmark, with prospects of breaking through into the European scene. Their debut album „Dance of Sounds“ brought them a nomination at the Danish Music Awards Jazz 2018 for „The New Jazz Artist of the Year“.
The quartet is constantly developing and in these days veering a bit further from their common language of jazz tradition, showcasing the more reflective, moody and melancholic contemporary jazz style. In the process of finding their distinct sound, the band has experimented with anything from through-composed material to complete freedom and open improvisation. No matter what the occasion, one can expect to hear striking vocal purity, great musical interplay intertwined with sophisticated melodies and harmonies when these four young jazz musicians step on the stage.
November 2021 marked the arrival of Karmen Rõivassepp Quartet’s 2nd studio album „Breathe“. This album is a natural addition to the debut, displaying the maturity of style, storytelling and musical interaction. The music deals with intriguing topics of anxiety and abuse as well as politics and questionable love, which altogether sets the sentimental state of mind for the whole record. „Breathe“ is definitely a playful, yet thoughtful and reflective contemporary jazz album.
„The seven distinctive tracks on Breathe strike a satisfying balance between taut energised rhythms and quieter more reflective melodies on this highly individual release.“ – James Read, ukvibe (2021)
„The bandleader’s vocals are striking in their purity, her range and her pitching impressive. And she’s harmonically inventive when decorating melodies with intricate, scat-sung phrases […]“ – Thomas Rees, Downbeat Magazine (2018)
Øyunn er direkte og in-your-face alternativ pop/hip hop/indie. Hun spiller trommer og synger – luftig i det ene øjeblik, whaler i det næste og spytter rap-vers i det tredje. Sammen med sit band på synths og bas, giver hun en ærlig, powerfuld og energisk performance, fyldt med tilbagelænede og eksplosive grooves, smukke lyde og en karakteristisk sound.
Øyunn skriver personligt musik. Tekster om håb, ægthed, inspiration, vrede og kærlighed i en catchy og quirky indpakning. Hendes særegne og eklektiske musik er blevet spillet i forestillinger på etablerede scener som Det Kgl. Teater i København, Nationaltheatret og Dansens Hus i Oslo. I efteråret 2022 komponerede og lavede hun film/koncert/performance-værket ’Aspects’ til Ultima Festival. Her spillede hun karakteren Rosa ligesom hun producerede film og musik. Åbningsfilmen fra værket er udvalgt til Kortfilmfestivalen i Grimstad.
Som trommeslager har hun turneret og indspillet omfattende med Efterklang og Bugge Wesseltoft. Hertil kommer samarbejder med artister som Fallulah, Troels Abrahamsen (Veto), Agnes Obel og Sam Gendel. I foråret var hun med som support på en danmarksturné med Swan Lee. En performance GAFFA beskrev som ”rå, original og catchy musik, spillet med stort overskud”.
Hun har udgivet en single ”Reach Out” med danser Ibrahim Madsen i en one-take. Filmen er instrueret af Martin Skovbjerg (København findes ikke, Av Av Av).
Vi kan med sindsro og uden overdrivelse sige, at Øyunn simpelthen er en af de mest spændende og fantastiske artister på den hjemlige (og norske) musikscene lige nu, og vi er pavestolte over at præsentere hende i Dansepavillonen til sommer.
Hun har samarbejdet med stjerner som indie-ikonerne Radiohead og dub-pioner Lee ”Scratch” Perry. Hendes album La Saboteuse har modtaget pris efter pris, og det prestigefyldte jazzmagasin ’Downbeat´ har udråbt Yazz Ahmed som en af de ”25 artists who can define the coming decades of jazz”. En unik kunstner i en unik venue. Sydhavnen byder Yazz Ahmed velkommen til Dansepavillonen under sommerens Copenhagen Jazz Festival.
Gennem sin musik søger den britisk-bahrainske trompetist, komponist og producer, Yazz Ahmed, at udviske grænserne mellem jazz og elektronisk musik, og smelte de to verdener, der udgør hendes kulturarv, sammen i én ’sound’, der er beskrevet som ‘psychedelic Arabic jazz’.
Hendes album, La Saboteuse (Naim Records, 2017), vandt prisen som ’Jazz Album of the Year’ i magasinet The Wire og fik stor opmærksomhed – også langt ud over den traditionelle ”jazzverden”. Yazz Ahmeds efterfølgende album Polyhymnia (2019) blev ligeledes storrost og fik Downbeat Magazine til at udråbe hende som en af de ”25 artists who can define the coming decades of jazz”.
Yazz Ahmed har i løbet af hendes karriere samarbejdet og spillet med en række højt profilerede musikere og bands som Radiohead, Lee ”Scratch” Perry, Transglobal Underground, Susheela Raman, Tarek Yamani, Amel Zen samt These New Puritans.
Hun har spillet og touret i det meste af Europa såvel som en stor del af verden, herunder Rusland, Ukraine, Tyrkiet, Tunesien, Algeriet, Bahrain, Kuwait, USA og Canada, ligesom hun også har fortryllet publikum på store festivaler som WOMAD, Love Supreme, NYC Winter Jazz Fest & Pori Jazz.
Senest vandt hun to priser ved Jazz FM Awards 2020 – ’UK Artist of the Year’ og ’Jazz Album of the Year’ (for Polyhymnia), og i november 2020 fik hun overrakt den prestigefyldte pris ’Ivor Novello Award for Innovation in Composition’.
Yazz Ahmed er en sand pioner og frontløber, når det kommer til at bryde grænser, om det er musikalske, indenfor ligestilling eller kulturelle skel i det hele taget. Eller som hun beskedent udtrykker det:
“I hope that through my music I can bring people together, building bridges between cultures, and changing perceptions about women in jazz and people of Muslim heritage”
Through her music, British-Bahraini trumpet player, composer and producer, Yazz Ahmed, seeks to blur the lines between jazz and electronic sound design, bringing together the sounds of her mixed heritage in what has been described as ‘psychedelic Arabic jazz, intoxicating and compelling’.
Her album, La Saboteuse (Naim Records, 2017), scooped Jazz Album of the Year in The Wire magazine and achieved attention beyond the jazz world. Polyhymnia (2019) won multiple rave reviews, leading Downbeat Magazine to name her as one of the artists set to shape the future of jazz over the next decade.
Yazz has led her ensembles in performances across the UK & Europe, and further afield including Russia, Ukraine, Turkey, Tunisia, Algeria, Bahrain, Kuwait, USA & Canada. She has also enchanted audiences at major festivals such as WOMAD, Love Supreme, NYC Winter Jazz Fest & Pori Jazz.
Her career is studded with high profile collaborations, which have seen her record and perform with the likes of Radiohead, Lee Scratch Perry, Transglobal Underground, Susheela Raman, Tarek Yamani, Amel Zen, including a world tour with These New Puritans.
Yazz has been nominated for Downbeat Magazine’s ‘Trumpet Artist of The Year’ and featured in the ‘Rising Star Trumpet’ category in the 2020 Downbeat critics’ poll. And at the close of 2020, she won the Jazz FM Award for UK Jazz Act of the Year, Jazz FM Album of The Year, and the highly prestigious Ivor Novello Award for Innovation.
A true innovator and frontrunner in breaking boundaries in both music, gender equality as well as culture in a whole. Or as she modestly puts it:
“I hope that through my music I can bring people together, building bridges between cultures, and changing perceptions about women in jazz and people of Muslim heritage”
Oplev hvordan den herboende finske komponist Johanna Sulkunen udfolder sit musikalske univers og mageløse kompositioner ud i orkesterformat, når hun med afsæt i sin udgivelse Terra, og et splinternyt samarbejde med den japanske improvisator Michiyo Yagi, giver en helt særlig koncert i Dansepavillonen under Copenhagen Jazz Festival.
*******
På udgivelsen Terra (TILA, 2021) udforsker Johanna Sulkunen et musikalsk rum med afsæt i zen-buddhisme og koan-tekster. Hendes univers af elektronisk modulerede vokal improvisationer er på udgivelsen udvidet til et større orkester, som skaber nye veje i de rummelige kompositioner. Tekstuniverset skildrer økosystemer i forfald, mens den menneskelige røst oversættes og fortolkes af strygere, blæsere og slagtøj.
Ved denne særlige koncert under Copenhagen Jazz Festival, sætter Johanna Sulkunen et 10-mand orkester i stævne med den internationalt anerkendte komponist, improvisator og instrumentalist Michiyo Yagi, som i årtier har bjergtaget publikum med sit unikke tag på det traditionelle japanske strengeinstrument Koto.
Forvent en unik og helt særlig oplevelse, når Johanna Sulkunens musik, med sine dybe inspirationer fra japansk musik og kultur, sættes i en orkestral ramme og i møde med en af de stærkeste improvisatorer fra den japanske scene, i Kleins intime setting.
Line Up:
Johanna Sulkunen – voice, electronics
Michiyou Yagi – koto, electronics
Strygekvartetten Halvcirkel
Carolyn Goodwin – horns
Francesco Bigoni – horns
Henrik Pulz Melbye – horns
Anders Filipsen – keys
Anders Vestergaard –drums
Johanna Sulkunen er en danskboende finsk komponist, sanger, improvisatør og lydkunstner, som har skabt bølger i det internationale landskab for eksperimenterende improviseret musik siden 2009, både via sit eget solo-projekt, men også som medlem af vokalgruppen IKI og via talrige både nationale og internationale samarbejder.
Med flere Danish Music Awards-nomineringer, store festivaljobs og internationale samarbejder i porteføljen, sætter Johanna Sulkunen en ny standard for hvor bredt man kan bedrive sit arbejde som uafhængig musiker i krydsfeltet mellem nyklassisk eksperimenterende musik, jazz og elektroniske soundscapes.
Foruden sin baggrund i eksperimenterende improviseret musik, er Johanna Sulkunen MA i antropologi ved Helsinki Universitet – en baggrund, som giver sig til udtryk på flere niveauer i hendes musik, som oftest er af afsøgende karakter og beskæftiger sig med menneskets forhold til naturen og kulturelle relationer.
Michiyo Yagi er klassisk trænet på det store japanske strengeinstrument, koto, og fandt for alvor sit fodfæste under et ophold i New York i start 90’erne, hvor introduktionen til John Zorn, John Cage, og den lokale støjrock og freejazz-scene satte sig i hende. Besøget skabte fundament for hvad der skulle blive en af japans mest internationalt eftertragtede improvisatører indenfor det eksperimenterende felt, og hun har siden arbejdet med ikoner som Peter Brötzmann, Keiji Haino, Otomo Yoshihide, Fred Frith, Paal Nilssen-Love, Steven Wilson m.fl.
Yagi har været en central skikkelse i udbredelsen af kendskabet til kotoen og japansk traditionel improviseret musik i en international kontekst
“An artist who dares to take the step far beyond the established” – LIRA
Johanna Sulkunen is a Finnish experimental vocalist, composer and improviser based in Copenhagen. She has released four critically acclaimed albums and is a part of the award-winning vocal ensemble IKI. In 2018 she launched the experimental solo project Sonority, and ever since the symbiosis of vocals and electronics has been in the center of her career. She is a frequent collaborator with other artists as well and has performed with iconic jazz & improv and electronic musicians such as Tomasz Stanko, Axel Dörner, Koichi Makigami, Mike Sheridan, and many others. Likewise, she has worked with various interdisciplinary projects, collaborating with dancers, poets, and filmmakers. Originally labeled as an exciting voice on the alternative jazz scene, Sulkunen has expanded her range of work to span everything from jazz and pop to free improvisation, electronic music, and avant-garde.
Rumpistol startede sin karriere som en anerkendt solo-artist, der skabte detaljerede elektroniske værker og fremførte shows over hele verden. De seneste år har han dog sat tempoet ned og opsøger i stedet samarbejdspartnere fra både jazzmusikken og den klassiske musiks verden, hvilket har ført til mere arbejde med organisk instrumentation og improvisation.
Dette har både trådt i kraft i Rumpistols arbejde i det prisvindende, roots-orienterede band Kalaha, men nu også i ’Rumpistol Ensemble’, som karakteriseres af dets meditative og cinematiske udtryk på grænsen mellem ambient, jazz- og neoklassisk musik.
I stil med komponister som Nils Frahm og Max Richter er melodierne meget fremtrædende og produktionen er stadig rendyrket Rumpistol, men denne gang giver Jens B. Christiansen mere plads til de individuelle musikeres inputs til hans post-katastrofiske arbejde.
På Rumpistols syvende og seneste album, Isola (april 2022), optræder Rumpistols ensemble bestående af Line Felding (Cody) på cello, Maria Jagd (Kira Skov) på violin og Kristian Hoffmann (Be Svendsen) på lapsteel guitar. Denne gang har han desuden udvidet gruppen og teamet op med Emil De Waal (Kalaha) på trommer og Jonathan Bremer (Bremer/McCoy) på kontrabas, som begge skubber musikken i en mere jazzet retning.
Ved koncerten i Dansepavillonen optræder Rumpistol Ensemble som en kvartet, der foruden Jens B. Christiansen selv, tæller Emil De Waal, Line Felding samt Maria Jagd.
With industry plaudits including Gilles Peterson and musical comparisons to composers such as Nils Frahm and Max Richter, award-winning Danish producer, film composer, electronic musician and pianist Jens B. Christiansen (aka Rumpistol) releases his 7th solo album ISOLA on April 1st, 2022.
Characterised by his meditative and cinematic sound, the album sits in a beautiful space somewhere between ambient music, jazz and neo-classical stylings.
Expanding on the quartet line-up of his critically acclaimed 2020 release After The Flood (2020), Isola adds two leading musicians from Denmark’s vibrant jazz scene to the mix: Kalaha’s Emil de Waal on drums and Jonathan Bremer of Bremer/McCoy on upright bass.
The pair add a jazz-infused edge to a project which has evolved alongside Christiansen’s own career; emerging 20 years ago as a well-respected solo artist and electronic music creator, Isola showcases a composer adept at merging instruments, styles and individual musician personalities in his music.
Part of this evolution can be attributed to the stress-related burn-out that Christiansen experienced in 2018 which radically changed the way he works.
“Isola is the latin name for ‘island’ which shares the language stem with the word ‘isolation’” he explains. “It not only refers to the state that the world has been in the last few years, it also refers to the basic conditions of every human being and a newfound need for grounding and a reconnection with nature.”
This evening Rumpistol Ensemble is performing as a quartet with Jens B. Christiansen (piano, electronics), Emil De Waal (drums), Line Felding (cello) and Maria Jagd (violin) in the line-up.
Sangeren og sangskriveren Peter H. Olesen har befundet sig i udkanten af den danske rockscene i mere end 40 år. Mest kendt er han for sine tekster i duoen Olesen-Olesen (1997-2007), men han har også spillet i bands som Sort-Hvide Landskaber (1981-83), Greene (1985-96) og fra 2008 i endnu en duo, De efterladte.
I en alder af 60 år debuterer han nu under navnet Olesen som solo-kunstner med albummet ‘Blues & salmer’ og siger i den anledning: ‘Jeg har i mange år haft lyst til at udgive et akustisk album, ja, jeg har sågar kaldt det for ‘nye danske viser’ og forsøgt at sælge idéen til et par af de komponister, jeg har arbejdet sammen med, både min bror Henrik i Olesen-Olesen og min makker Michael Lund i De efterladte, men min gode kollega Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev Projektet) var den eneste, som bed på og helt forstod, hvor det var, jeg ville hen. Mads og jeg har gennem de senere år skrevet mere end to håndfulde sange og sammen med vores gode sangskriverkollega, mesterguitaristen Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) og den fænomenale jazz-bassist Nils Bo Davidsen har vi nu realiseret min gamle drøm. Resultatet er ’Blues & salmer’, en samling nærværende, poetiske og ramsaltede akustiske blues-, folk- og visesange indspillet live i studiet langt ude på landet på med akustiske guitarer, banjo, mandolin, kontrabas, cello og flygel – og kun meget få overdubs.”
.
Døre kl. 20.00
Koncert kl. 20.30
OBS: Kombineret siddende og stående koncert. Begrænset antal siddepladser