Indiejazz, barok og klassisk avant garde. Så vidt kommer vi omkring, når I Think You’re Awesome og Taïga gæster Klein. Det bliver en aften, hvor der ikke skeles til genrer, men i stedet kredses om at skabe en intim musikalsk oplevelse af akustisk vellyd.
Det er fair at sige, at I Think You’re Awesome det seneste årti har spillet en central rolle i dansk jazz. De har med ukuelig nysgerrighed undersøgt et sammenspil, der danner sit eget musikalske rum og hele tiden trækker bramfrit og engageret på en bred vifte af inspirationer.
Med deres nye numre sejler de ud på endnu en ny færd. Synthesizere er skiftet ud med trædeorgel, toy-piano, prepareret klaver og celeste. Der er banjoer, mandoliner, akustiske guitarer, xylofoner og klokkespil. Alt dette præsenteret så akustisk som muligt i rummet. Det bliver dynamisk, intenst og på mange måder, lader I Think You’re Awesome publikum komme tættere på end nogensinde før.
Taïga er et ensemble i dynamisk størrelse. I aften består det af violinist Cæcilie Balling og cellist Maria Isabel Edlund. Taïga ønsker at undersøge balancen mellem den gennemkomponerede, traditionelle musik og det improviserede, impulsive og intuitive. Med klassiske satser som byggesten, bruger de improvisation til at skabe en koncert hvor de opløser det klassiske udtryk med skæve, nutidige og humoristiske spejlninger.
De to grupper slutter aftenen af med at slå sig sammen til et stort akustisk orkester.
Vinterjazz præsenterer – Årets Nye Jazznavn – DMA JAZZ 2022
ALAWARI er en sekstet baseret i København med en ny europæisk lyd. Fragmenter fra gamle krige og revolutioner runger i musikken, der både bringer elementer fra klassisk musik og jazz i et stærkt format, der aldrig har været mere vedkommende. Der præsenteres en orkestral, kompositorisk og improviserende musik, der søger at overvælde og afklæde lytteren sine forbehold. ALAWARI søger gennem et stærkt instrumentalt og kompositorisk overskud, at skabe en intens og nærværende totaloplevelse, der flår verden fra hinanden i et øjeblik, så lytteren selv kan sætte den sammen igen.
I april 2022 udgav ALAWARI debutalbum i samarbejde med April Records, og har fået en fremragende modtagelse i både den danske og internationale presse.
“A remarkable record for our times and I can’t find a fault anywhere.
– 10/10” Truth & Lies Music Blog
“For signs of the vibrancy and creativity of jazz coming out of Denmark, look no further than Alawari”
– 4/5 ♥♥♥♥ AllAboutJazz
“»Anmelderen er »seriøst vild med det«: Ungt dansk band river musikken i tusind stykker”
– 5/6 ♥♥♥♥♥ Politiken
ALAWARI er:
Frederik Engell – tenorsaxofon
Michaela Turcerova – altsaxofon
Carlo Becker – trompet
Rafal Rozalski – kontrabas
Sune Sunesen – piano
Simon Forchhammer – trommer
Døre kl. 19.30
.
[ENG]
ALAWARI is a Copenhagen based musical project with a European sound that brings modern history together in one burning expression. Fragments from ancient wars and revolutions resonate in the music that brings both elements of classical music and jazz into a strong format that has never been more relevant. An orchestral, compositional and improvisational music that seeks to overwhelm and undress the listener’s reservations. Through a strong instrumental and compositional surplus ALAWARI seek to create one intense and present experience that tears the world apart, and invite the listener to rebuild and put it back together.
In April 2022 ALAWARI released their debut album in collaboration with April Records and has received stunning reviews and international acclaim.
“A remarkable record for our times and I can’t find a fault anywhere.
– 10/10” Truth & Lies Music Blog
“For signs of the vibrancy and creativity of jazz coming out of Denmark, look no further than Alawari”
– 4/5 ♥♥♥♥ AllAboutJazz
“ »I seriously love it«: Young Danish band rips the music into a thousand pieces.”
– 5/6 ♥♥♥♥♥ Politiken
Den New York-baserede multiinstrumentalist Cooper-Moore indledte sin karriere i begyndelsen af 1970’erne – først som pianist, siden med særligt fokus på et spraglet arsenal af selvopfundne instrumenter. Under Vinterjazz 2023 drager den levende undergrundslegende på festivalturné med en af Danmarks største musikalske originaler, trommeslager, komponist m.m. Kresten Osgood.
75-årige amerikanske Cooper-Moore er et af den slags fuldstændigt egenrådige talenter, som i kraft af sin musikalitet og særegenhed formår at transcendere alle forestillinger om tilhørsforhold til både genrer og specifikke instrumenter. I hans vidtfavnende, selvskabte instrumentarium finder man en lang række dybt personlige, logiske og veludviklede instrumenter som “The Didley-Bo” – en planke påført en eneste lang basstreng, som man spiller på med trommestikker, så det lyder som en blanding af funkbas og den menneskelige stemme. Eller hvad med “The Mouthbow”, som er et stykke træ, man har i munden og spiller på med en violinbue, mens mundhulen former instrumentets tone. Eksemplerne er talrige – fra “The 3 String Banjo” til diverse fløjter, og så har han ikke mindst udviklet sit helt eget specialbyggede trommesæt.
Cooper-Moore er i dag anerkendt som virtuos og som én af de sidste af de store afroamerikanske originaler fra sin generation, der både har indlejret sig med folk som jazzkæmpen David Spencer Ware i hans sidste kvartet, lavet et hav af plader med freejazz-ikonet William Parker, spillet med Beyoncés lillesøster, Solange, og meget, meget mere. Cooper-Moore er en blændende improvisator, men egentlig en ligeså stærk blues-mand eller funk- eller folk-musiker, der ikke skelner til hverken musikalske og/eller genremæssige grænser.
Samarbejdet med danske Kresten Osgood har stået på i små 10 år, og de to har spillet en del sammen i især USA – senest i Washington i juni 2022. Nu kan de for første gang opleves sammen på danmarksturné med otte koncerter, der når det meste af landet rundt under Vinterjazz 2023, og der er god grund til at glæde sig for festivalpublikummet – virtuos musiceren, blues, soul og improvisation spillet på et kæmpe udvalg af fantastiske nye instrumenter opført af to dybt karismatiske og energiske performere.
Soma Allpass er en klassisk uddannet cellist hvis imponerende rejse i musikken og kunsten har ført hende gennem klassik musik, indie rock, pop, folk, klassisk indisk musik, moderne jazz, fri improvisation, ligesom hun har komponeret musik til moderne dans og teater.
Hun var i 90’erne med i indierock bandet ’Trains and boats and planes’ og har desuden indspillet med et hav af danske musikere.
Trioen ’Soma and the loved ones’ er Soma Allpass’ seneste projekt. Det er alternativ pop med varme og rørende hyldestsange til mennesker, som Soma holder af. Sangene er akkompagneret af to celloer, guitar, keyboards og tuba.
Soma and the loved ones er:
Soma Allpass: vokal, cello, guitar // Nils Bosse Davidsen: cello, guitar // Kristian Tangvik: keyboards, tuba
.
Halvcirkel
Halvcirkel er et kunstnerisk kollektiv, der tager form som en strygekvartet. Sammen har de skabt opmærksomhed både herhjemme og internationalt med deres fantasifulde, skæve og til tider blide, men alligevel udtryksfulde lyd, der trækker på post-klassisk musik og minimalisme.
Gruppen har primært beskæftiget sig med nyere klassisk musik og tværmusikalske- og æstetiske samarbejder, samt improvisation. Halvcirkel stræber efter at frigøre sig fra regler og idealer om, hvad en strygekvartet er for at opnå større sammenhængskraft og autenticitet.
De har arbejdet tæt sammen med kunstnere som Terry Riley, Craig Leon, Kronos Quartet, Hania Rani, Clarice Assad, Signe Lykke og Anders Lauge Meldgaard. Sammen modtog de Den Unge Kunstneriske Elite fra Statens Kunstfond i 2020.
Fanø Free Folk Festival byder atter på skæve mandagstoner på KLEIN. Denne gang med en Vinterjazz-special, hvor en af Norges mest orginale folk-duoer, Kjorstad Brothers, spiller op med musik, der forener dybe traditioner, improvisation og eksperimenterende åbenhed.
Den norske duo Kjorstad Brothers forener dybe folkemusikalske traditioner med skæve toner, upolerede klange og elementer af fabulerende improvisation.
De to brødre Rasmus og Hans Kjorstad er stærke instrumentalister på den frodige norske folkemusikscene og har bl.a. arbejdet med internationalt anerkendte navne som Frode Haltli, Vassvik og skotske Alasdair Roberts. I 2022 har de også hver især udsendt roste soloplader.
I Kjorstad Brothers tager de udgangspunkt i folkemusikken fra Gudbrandsdalen, som de dog tilføjer deres helt egen skæve tone og excentriske instrumentering, som det kan høres på det mesterlige album “Kjære min maur” (2020). Her blandes brødrenes smukke strygerklange med bl.a. indisk harmonium, fløjter og det norske citarinstrument langeleik.
Albummet fik en begejstret modtagelse hos bl.a. musiksiden Salt Peanuts, der skrev: “Dette er blitt en strålende plate, som man enten kan danse til, eller bare nyte en søndags formiddag når vinteren er på vei. Dette er det norskeste av det norske, og befinner seg på mange måter tett på den friere musikken som ble utviklet på diverse «loft» i New York på 60- og 70-tallet, med musikere som den gang eksperimenterte seg fram i freejazzen, så som William Parker, David S. Ware, Moondoc, og alle de andre heltene.“
Kjorstad Brothers er kort sagt en duo, der både dykker dybt i regional folkemusik, og appellerer til fans af åbensindet jazz, fri musik og fabulerende eksperimenter. En af de mest spændende nordiske folk-duoer lige nu, og Fanø Free Folk Festival glæder sig til at præsentere dem i Danmark på en særlig Vinterjazz-minitour, der selvfølgelig også bringer dem omkring Sydhavn og KLEIN!
Døre kl. 19.30
Arrangører: Fanø Free Folk Festival, KLEIN og Copenhagen Jazz Festival
Free Folk Mondays på KLEIN er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg.
En unik dansk sangskriver og landets måske mest hårdtarbejdende multiinstrumentalist, Mads Mouritz, kan fejre 20 år på landevejen med nyt show, hvor sangene fra Mouritz/Hørslev Projektet er omdrejningspunktet.
Sidste års udgivelse Lykkelige Mennesker med bandet Mouritz/Hørslev Projektet inkluderede pop perler som P6 hittet Termodragten og den rørende ballade Det hele kan hele, om en kvinde i midt 30’erne der danser sig ud af depressionen og sin generations overfladiske So-Me kultur.
Albummet var et overflødighedshorn af gode sange med et væld af prominente gæsteoptrædener af b.la. Palle Mikkelborg og Maggie Björklund (Jack White). Et album som flere danske sangskrivere har peget på som et af de sidste mange års bedste udgivelser. Pauline, Katinka og Kristian Leth heriblandt.
Mouritz & Funch serverer deres moderne popviser med en energi og en inderlighed, der sender tankerne hen på en ung Povl Dissing flankeret af Peter Thorup. Koncerterne byder foruden Mouritz/Hørslev sangene også på enkelte sange fra Mouritz’ soloudgivelser. Sange der føles nært beslægtede med Søren Kragh Jacobsens. Det er moderne socialrealisme, det er sjovt og rørende, og sangene er som små noveller om personer vi alle kender.
Den 28. april udkommer et livealbum med duoen Mads Mouritz & Jacob Funch.
Jacob Funch har de sidste 20 år haft et beundringsværdigt musikalsk output. Først som en af hovedarkitekterne bag det succesfulde p3-hittende band I Got You On Tape, og som arrangør og musiker i det poetiske og nyskabende Mouritz/Hørslev Projektet. Hans eget orkester The Late Great Fitzgarraldos har siden 2012 udgivet mystisk dragende strand-pop med legendariske Laid Back som engagerede mentore. Du kan også ha’ hørt Funchs sublime og generøse guitarspil, hvis du har oplevet Lars HUG, Hanne Boel, Rasmus Nøhr, Kristian Leth, Moi Caprice, Coco O. eller på Andreas Odbjerg hittet Hjem fra fabrikken.
Mads Mouritz. Med bandet Mouritz/Hørslev Projektet står han og digteren Lone Hørslev for noget særligt i dansk musik. Siden debuten ‘Så er det sagt’ fra 2007 har de gang på gang sat nye standarder for den dansksprogede pop-genre. Deres moderne viser balancerer altid knivskarpt mellem det skrøbelige, det rå og det humoristiske. Mouritz og Hørslev har sammen skabt et multifacetteret popunivers med knivskarp lyrik og rørende melodier – og over 4 albums har de opbygget et stort bagkatalog af sange, som “Jo mere jeg bliver din”, “Lille Krokodille” og “Kom kom kom (brugt i tv-serien Herrens Veje). Mouritz har siden 2004 udgivet 4 plader i eget navn og Ympehaven fra 2016 var startskudet til at duoen Mouritz & Funch med kulthittet Dagen er go’ for alvor kom ud og turnere i Danmark.
Lea Kampmann Solo
Dansk/færøske Lea Kampmann skriver atmosfæriske dreampop-sange om at være menneske i 2023, med al den usikkerhed, hjertesmerte og forsøg på at blive fan af sit eget selskab som det indebærer for hende. Lea Kampmanns musik er sat i verden, for at bryde illusionen om at sårbar betyder svag, og hendes musik skaber rum til at græde og danse samtidig. Det er ganske enkelt fremragende
Lasse Aagaard er en af landets fineste sangskrivere. Op gennem ’10’erne’ for indiepop-bandet ’Den Fjerde Væg’, hvor han også fungerede som forsanger, og nu som soloartist i eget navn. Debutalbummet ’Farvel Tid’ udkom i slutningen af 2022 til store anmelderroser, og vi kan kun tilslutte os hyldestkoret. Det er et fremragende album og med en personlig historie og dybde den færreste pop-musik, kan mønstre. Live består trioen foruden Lasse Aagaard selv af musiker Per Kohlmetz Møller og visuel designer SLØR (My Lambertsen).
På pladen, Farvel Tid, går Lasse Aagaard i dialog med sit unge jeg, der som 15-årig stod i sorgen over tabet af sin far. Første single “Landet for længe siden” har opnået rotation på P6 Beat og GAFFA dækkede musikvideoen til singlen “Gode Intentioner” med en flot premiere og skrev “Et kreativt projekt, der har intimiteten i fokus”.
Albummet handler om at blive voksen og finde sig til rette i livet i ny forandring og uden en fast forældrerolle at kunne spejle sig i. Det handler om at kunne se tilbage på det liv, der har formet en, de valg, man har truffet og den vej, man har fået lagt foran sig.
”- Jeg kan huske til min fars begravelse at komme gående med kisten på vej ud af kirken uden at føle noget andet end chok. Det var en underlig form for lettelse, ikke en rar en, bare en følelse af, at fra nu af ville alting blive noget radikalt andet uden at vide hvad. Jeg kan huske, at jeg tænkte på, hvordan jeg mon ville tænke tilbage på alt det her 20 år fra nu – når jeg var blevet voksen. ’Farvel Tid’ er en slags flaskepost fra mit voksne jeg til den 15-årige Lasse; sådan ser livet ud tyve år fra nu. Det her er hvad der er hændt dig.”
Lasse vil med sit projekt gerne være den håndsrækning, han selv havde brug for dengang. Han sætter således tekst og lyd på sorgen – en voksen stemme, der hjælper sørgende med at forstå deres følelser.
Pladen, der også skal udgives som dokumentarfilm, er indspillet med musikeren Per Kohlmetz Møller, der live står for synths og elektronik. Scenografien og de tilhørende dragende visuals er skabt af den visuelle designer SLØR (My Lambertsen).
Spot på ny dansk musik. En aften med tre unge up-coming artister. Hvert med sit personlige udtryk og alle med noget på hjerte. Velkommen til ETVA, Askestorm og MAYA.
ETVA
ETVA er en upcoming artist inden for dansk elektropop, som forsøger at udfordre kommerciel pop. En stærk kunstner med noget på hjerte:
”Jeg vil gøre mit for at være et stærkt kvindeligt forbillede, der er hudløs ærlig, udfordrer og rører noget i mennesker. Tabuer skal pilles ned og nye samtaler mellem og i mennesker sættes i gang. Jeg savner en platform, hvor alle følelser er velkomne – et stort fællesskab som omfavner og bringer mennesker tættere på sig selv og hinanden.”
ETVA har hidtil udgivet 3 singler inklusive livesessions og en musikvideo, og skrev i maj 2022 kontrakt med pladeselskabet Sony Music Denmark.
ETVA har en fortid i den nu opløste duo SIRO, der var blandt de 10 sidste udvalgte af DR Karrierekanonen 2020 og opnåede airplay på både P3 og P4 samme år.
Askestorm
Askestorm er barndomsvennerne Asger Falkesgaard-Ohlsen og Storm Trolle Trier som har spillet og skrevet musik sammen siden de var børn. En splittet ungdomstilværelse og livet som ung i en storby er med til at præge drengens univers og de tager især inspiration fra deres omgivelser. Deres omgivelser skaber rum til kærlighed, hverdag, kreativ udfoldelse og dermed i sidste ende musikken.
Askestorm kombinerer elementer af pop, Singer/songwriter og klassisk rock og skaber dermed en lyd som minder om Ulige Numre og Undertekst. I sammenspil med deres ærlige og livsbekræftende tekster på både dansk og engelsk skaber det et bemærkelsesværdigt hitpotentiale. Deres ærlighed kommer især til udtryk gennem deres nærværende performances – og på trods af deres unge aldre har de spillet en del koncerter i og omkring København blandt andet Skråen, uKirke og Richters og i foråret var de på tour med 10 stop rundt på Sjælland – blandt andet Pumpehuset, Rust, Elværket og Gimle.
I januar udgav de singlen, Linje C, som er en tur gennem Københavns gader. En fortælling om at ligge på bunden og acceptere den situation man står i, en fortælling om den til tider splittede ungdomstilværelse – for når S-togets Linje C endelig når frem, bør man så overhovedet stå på? Og seneste single ‘Streets Of Berlin’ udkom i april. I skrivende stund arbejder de på deres performance og udgivelsen af deres debut EP. De samarbejder med Dinkum Studio og navnløs management.
MAYA
MAYA er alt det, du elsker ved guitardrevet indierock, kombineret med en melodisk og drømmende vokal. Denne kontrast skaber en nostalgisk men samtidigt nytænkende lyd, der er energisk, festlig og helt igennem hjertefølt på en og samme tid.
Musikken bærer præg af en introspektiv legesyghed, der kulminerer i højintense koncerter med et propfyldt dansegulv. Som publikum står man tilbage med en euforisk lykkerus i kroppen, og de fængende melodier synges indtil langt ud på natten.
Bandet består af fire distinkte personligheder der hver især sætter deres personlige præg på musikken: Niels Kristensen på trommer, Tobias Bjerg og Karl Storm på guitar, og til sidst Albert Callesen, hvis inderlige og medrivende stemme går direkte i publikums hjerter.
Musikernes passion kan tydeligt mærkes i deres rå og oprigtige levering. De har alle lige fra barnsben haft en kæmpe interesse for musik, hvor kunstnere som The Strokes, Interpol og My Bloody Valentine har været med til at inspirere og forme deres musikalske identitet.
ELBA er lyden af kraftfuld skandinavisk pop. ELBAs energiske og catchy indiepop er personlig, dramatisk og fængende og får både hjertet og fødderne til at danse.
Bag ELBA finder man Ellen Bathum – en dygtig vokalist og musikalsk håndværker. Ellen er dybt involveret i alle aspekter af sit musikalske projekt, hvilket høres tydeligt i sangenes detaljerigdom og personlige energi.
Med en række velskrevne og stærkt eksekverede singler i bagagen, er 28-årige ELBA en stærk kandidat til at blive en af Danmarks næste store popartister.
ELBA har allerede i sine første år markeret sig som en overbevisende og medrivende live performer. I 2019 lukkede hun Countdown scenen på Roskilde Festival til flere anmelderes begejstring. Hun har efterfølgende spillet prominente festivaler og kulturbegivenheder som bl.a. SPOT, Alive Festival og Copenhagen Pride. Senest har hun modtaget 5 stjerner fra GAFFA for sin optræden på Parasol Festival.
ELBAs seneste EP ‘Speak’, som er lavet i samarbejde med producer Søren Buhl Lassen (Blaue Blume) og sangskriver Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund), har fået opmærksomhed i både Danmark, Sverige og Tyskland, samt modtaget 5 stjerner hos GAFFA. ‘Sirens’ og ‘700 Angels’ fra EP’en har ligget i rotation på ‘P3’ og har airplay på både ‘P4’ og tyske ‘Bayern3’. Derudover blev ‘Speak’ tilføjet til Spotify playlister som ‘New Music Friday Denmark’ and ‘New Music Friday Sweden’.
Hun er i øjeblikket radioaktuel på P4 med hendes nyeste single ‘The Weight’ samt singlen ‘New Beginnings’, som hun optrådte med på Go’ Morgen Danmark.
Døre kl. 20.00
[ENG]
ELBA is the sound of powerful Scandinavian pop at its finest. Her energetic and catchy synthpop is empowering and powerful pop music – it can both break your heart and set fire to the dance floor.
Behind ELBA you find Danish Ellen Bathum. She’s not only a gifted singer but also a musical craftswoman. Ellen is deeply involved in every aspect of her music, which allows her individuality to shine through.
With a series of uncompromisingly well-written singles, ELBA is well on her way to becoming one of Denmark’s next big female pop artists.
ELBA is already making waves inside the Danish music scene. She’s played prominent festivals such as Roskilde Festival & SPOT Festival and played at the main stage of important cultural events such as Copenhagen Pride. Most recently, she received 5 stars from GAFFA (Danish music magazine) for her performance at Parasol Festival.
Her latest EP ‘Speak’, made with producer Søren Buhl Lassen (Blaue Blume) and Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund), received 5 stars from GAFFA and considerable attention in both Denmark, Sweden and Germany. The songs ‘Sirens’ and ‘700 Angels’ made radio rotation on Danish Radio’s ‘P3’ and received airplay on the sister channel ‘P4’ and German ‘Bayern 3’. ‘Speak’ was furthermore added to playlists such as ‘New Music Friday Denmark’ and ‘New Music Friday Sweden’.
Efter et halvt liv i USA vendte Naja Rosa tilbage til rødderne, hjem til Sydhavnen. Nu gæster sangerinden Sydhavnens lokale spillested KLEIN med sit velspillende band til en koncert, vi lover, bliver både meget personlig og fyldt med kærlighed.
Der er gået 7 år siden Naja Rosa udgav sit seneste kritikerroste og prisvindende album ’These Are The Times’. I 2022 vendte hun tilbage med et nyt personligt og sjælfuldt album, ’Closer To The Sun’. En række yderst helstøbte sange i en hel unik stemning der med skæv og dragende tusmørke pop tager lytteren med på en hypnotiserende rejse. Sangene er skrevet og indspillet sammen med Najas kæreste, trommeslageren Anders Holm (The Savage Rose, Balstyrko etc), gennem de seneste syv år, rundt omkring i verden, og med den internationalt anerkendte producer/musiker Brian Batz (Sleep Party People, Trentemøller, Luster etc).
Udover Naja Rosas eget musiske virke, har sangerinden de seneste mange år turneret intensivt i Danmark og udland med sit andet band The Savage Rose, på scener som Roskilde Festivals Orange Scene, KB Hallen, Det Kgl. Teater og Operaen. Hun har desuden komponeret, indspillet og produceret, og modtog sammen med bandet i 2020 DMAs ærespris.
Vi glæder os som små får på Tippen til at byde vores nabo Naja Rosa velkommen på KLEINs intime scene.
Koncert med Barbro; ord med forfatter Glenn Bech; performance med Wilma Version; vidensdeling med sociolog Christoph Ellersgaard
Ulighed, uretfærdighed, skjulte dagsordner. De rige bliver rigere og de fattige fattigere…
Glæd dig til at råbe med forfatter Glenn Bech, når han udfolder sit rystende manifest, til at blive rystet og rørt af Barbro og deres fantastiske band, til at få afdækket magtelitens strukturer af sociologen Christoph E, til at opleve Wilma Version give rampelys til den usynlige klasse.
Hit me with a flower!
Døre kl. 19:00
Show kl. 19.30
Entré: 150 kr.
BARBRO
At lytte til Barbro er nemlig meget som at blive hvisket en hemmelighed. Sangene formidler et socialt engagement i deres sårbarhed, men klinger også indimellem af internet-sarkasme og teenagesure fuck(!systemet!)fingre. De er vibrerende vidnesbyrd om den enkeltes hverdag som uløseligt filtret ind i verdensflowet.
I 2022 vandt Barbro en Steppeulv som Årets Håb og modtog hertil Carl Prisen for sine tilbagelænede kompositioner.
I 2023 udkommer debutalbummet ‘Bad Choices’, som er en bearbejdning af den hjernerystelse, der i sommer tvang Barbro til at trække stikket og gentænke sin selvomsorg.
Om sin sidste single ‘fuck the world’ skriver Barbro:
“the love and the song is about finding hints and clues in the people you meet. how they answer their phone or hold their cigarette, how they turn their head or react to the radio playing in the background in order to let your guards down and being more your self towards this person looking for safety and safe spaces is a big part of operating in the world. having your hypersensors out at all times analyzing everything in your surroundings. it can be exhausting but also worth it when a stranger walks up to you and says ‘oh, you mean like fuck the world?’ and instantly makes you feel calm in a foreign city to laurene”
Barbro optræder med hele sit fantastiske band denne aften.
(foto: Roserne Sonne)
GLENN BECH
JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET udkom i september 2022, og siden da har Glenn Bech holdt Nytårstale (Deadline, DR), lavet podcast mm.
Med brændende indignation, humor og sårbar skrøbelighed udfolder Glenn Bech sit manifest ud fra sine egne smertelige erfaringer med det klasseopdelte samfund.
Et kampskrift der oplyser den sociale ulighed og uretfærdighed, der findes på tværs af boomere, storbyens woke, den politiske elite, provinsens proletariat og i middelklassens hykleri.
“JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET, var en bog, der krævede alt mit mod og mere til. Sådan skal det muligvis være. Både i hjemmet, gennem skoletiden osv. overlevede jeg primært ved at undertrykke, hvem jeg var, og hvordan jeg havde det; jeg tilpassede mig og var tilgængelig for andres behov. Men det er slut nu. Heldigvis!
Vi er mange med tilsvarende historier, det ved jeg, fordi min indbakke bugner af dem. Bogen er nået livsbekræftende bredt ud, og den har givet mig mulighed for at tale med mennesker og beslutningstagere, som jeg ikke før havde adgang til.
Det er utroligt, synes jeg, hvordan et politisk prosadigt/manifest formår at skabe den tilstrømning på tværs af klasser og andre tilhørsforhold. Ovenikøbet midt i en inflation.” (glennbech.dk)
Bogen kan også fås som lydbog, hvor GB selv læser op, og er i øvrigt nomineret til Politikens Litteraturpris 2022 – hvids du vil stemme på den: skriv: “pris gb” og send beskeden til 1218.
I januar 2021 debuterede han som forfatter med den 552 sider store roman “Farskibet”, der af anmelderne er blevet kaldt bl.a. “en overvældende kraftudfoldelse”, “et stærkt vidnesbyrd”, “et enormt ambitiøst kampskrift” og “et mesterværk”.
For “Farskibet” har Glenn Bech modtaget Blixenprisen 2022 i kategorien ”Årets roman” og debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat.
CHRISTOPH HOUMAN ELLERSGAARD
Lektor på CBS, han er sociolog og forsker i eliter og fordelingen af magt i DK.
Også den magt vi ikke lige ser, og afdækker forskellen mellem forskellige typer af organisationer og virksomheder, og hvordan de udøver deres magt.
Christoph beskæftiger sig med spørgsmål om magt og ulighed, og hvordan de forskelle forandrer sig – eller forbliver de samme – over tid og på tværs af landegrænser.
Han bruger forskellige samfundsvidenskabelige metoder til at indkredse, hvilke eliter der findes, og hvordan deres relation til hinanden og den øvrige befolkning er.
“Jeg mener, at vi som samfund bør vide, hvem der har magten og diskutere om magten skal være fordelt, som den er.”
I 2015 udkom bogen “Magteliten” som er en kortlægning af den danske magtelite.
“At det, vi synes udtrykker vores unikke identitet, i vid udstrækning udtrykker vores specifikke position i og rejse gennem vores samfunds klasselandskab. Det er et blik, man ikke kan aflære sig bagefter.”
Interview i djøfbladet 2022 om Pierre Bourdieus hovedværk, ‘Distinktionen’.
WILMA VERSION
med iscenesætter og koreograf Helle Fuglsang er kendt for at lave poetiske grænsenedbrydende og aktivistiske forestillinger og sit inkluderende performative arbejde i alverdens flygtningelejre.
Senest med “Ghettogether”, der spillede i Århus i 2022 og involverede boksning, ballet, og kortmagi.
Denne aftens performance varer 15-20 minutter.
SYDHAVNS SALONERNE
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein – Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.