Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

søn

08.10

Sydhavnens Bibliotek præsenterer

ALFABET – en litteraturkoncert

Gratis

Kl. 19:00

Oplev Inger Christensens digtsamling ‘Alfabet’ opsat på smukkeste vis med lyd og billede

D. 8. oktober kan du opleve Inger Christensens digte på ny i en smuk og hypnotiserende litteraturkoncert, når Sydhavnens Bibliotek og spillestedet Klein får besøg af lydkunstneren Tao Højgaard.

Tao Højgaard har med afsæt i Inger Christensens digtsamling ‘Alfabet’ skabt et unikt udtryk, hvor lyrik, det visuelle og musik smelter sammen til ét – ALFABET.

I sit kompositoriske arbejde interesserer Tao Højgaard sig for forhold og algoritmer fundet i den naturvidenskabelige verden. Han har bl.a. udgivet en minutiøs musikalsk oversættelse af det periodiske system, der har fanget flere universiteters interesse og nu bruges som en audiovisuel repræsentation af periodesystemet i undervisningssammenhæng.

Den naturvidenskabelige inspirationskilde og tilgang har meget “naturligt” bragt ham til Inger Christensen, der ligeledes var optaget af naturvidenskaben (‘Alfabet’ kredser f.eks. flere gange om fibonacci-talrækken). Derfor har han nu skabt litteraturkoncerten ALFABET, med hendes digte som materiale. Hvert digt formidles med det musikalske flow som teksterne selv dikterer, og musikken arbejder med de samme naturvidenskabelige algoritmer som Inger Christensen benyttede og interesserede sig for.

Musikken centrerer sig om et filmisk, elektronisk og jazzet udtryk. Ingen computere eller forprogrammerede maskiner, men en dynamisk lydside bygget op fra bunden via en jazzguitar, loopmaskiner, synthesizere og samplere, der via sindrige algoritmer responderer direkte på den aktuelle litterære tekst af Inger Christensen.

Tao Højgaard er jazzguitarist, filmkomponist og lydkunstner. En ikke ukendt skikkelse på den danske og europæiske jazzscene, der siden karrierens start i senhalvfemserne, har søgt at forny jazzens legende væsen, blandt andet ved at genopfinde koncertformatet på måder der naturligt byder andre kunstformer og videnskabelige aktører op til dans.

Kom og sans med, når vi præsenterer ALFABET – en audiovisuel helhedsoplevelse.

Arrangementet er blevet til med støtte fra Kgs. Enghave Lokaludvalg