Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

01.03

Koncert

Cyano albumrelease ‘Sarek’ [support: Frau]

Kl. 20:30

70 (+ gebyr) kr.

Hvordan lyder den svenske natur nord for polarcirklen?

Seks år efter deres første udgivelse, er math-prog-rock trioen Cyano nu klar med deres debutalbum ’Sarek’ – en sjældent bevandret tur igennem abstrakte riffs, storslåede lydflader, energiske rytmer og høje trommer, alt indhyllet i deres forkærlighed for den nordskandinaviske natur.

Døre kl. 20.00.

Koncert kl. 20.30.

Nord for polarcirklen danner nationalparken Sarek taget over Lapland og Skandinavien. Uden modernitetens forbrugsgoder oplevede Cyano Sareks storhed, omskiftelighed og vildskab og skabte deres debutalbum – En sonisk udforskning af Sareks landskaber, sanser og uforudselighed.

Med en udforing i det skæve, uoverkommelige, hårdtslående, og selv til tider dumdristige, spiller trioen, Cyano, math-prog-rock, med stærke rødder til den nordiske natur. Her kan du drømme dig mod brede vidder, høje bjergtoppe, fantastiske fjeldlandskaber og alt hvad den uforudsigelige store og vilde natur, der udgør det nordlige Skandinavien, medbringer.

I Sarek kan vejret skifte øjeblikkeligt, alt mellem sne, regn sol og mere til kan forekomme inde for blot få minutter. Seks måneder af året ligger temperaturen under frysepunktet og den dybe sne oplyses af nordlyset. Vinteren afløses af de syv efterfølgende årstider som året inddeles efter ifølge det samiske folk, der har haft hjemme i området i umindelige tider. Ved vinterens ophør fyldes floderne med iskoldt smeltevand og parken indtages igen af lavbevoksning, trækfugle og rener.

Så tag med Cyano via Ritsemvägen over Suorva til åbningen af Sareks fantastiske verden.

Oplev selv de store vidder i Stora Sjöfallet, lumske bjergpas som Bastavágge, flotte bjergsøer som Bienkjárre, og ikke mindst Jokkmokk Kronoöverlöppsmark, som har været et samlingspunkt for samerne i generationer, så vel som denne aften vil være et samlingspunkt for Cyano.

Support: Frau

Frau har en mission om at sætte rockens alsidige udtryk tilbage på dagsordenen, og leverer en musikalsk rutsjebanetur med deres twistede rock ekstravaganza.

Forsynet med en fandenivoldskhed der altid tilgodeser den gode melodi, byder Fraus eksperimenterende rockmusik på alt fra hensynsløse math-rock tendenser til insisterende sing-along melodier. For bedst når du tror, at du har regnet Frau ud, tager de dig med på en uventet rejse, hvor der smukt bliver balanceret mellem det genkendelige og det innovative, det seriøse og det sjove, det smukke og det grimme.