Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

søn

10.07

Copenhagen Jazz Festival 2022

Hailu Mergia (ETH)

Kl. 19:00

200 (+ gebyr) kr.

Ethio-jazz legenden og kultmusikeren Hailu Mergia gæster Dansepavillonen under årets Copenhagen Jazz Festival.

Hailu Mergia er ikke helt sikker på, hvor gammel han er, men en ting er dog sikkert; hans liv har været en rejse af de mere ekstraordinære. Han voksede op udenfor Addis Ababa, vogtede geder og får inden han, efter en tur i militæret, var med til at starte ’the Walias Band’ i start 70’erne – et af de mest populære orkestre i Etiopien på denne tid og et centralt band i den etiopiske jazz´ guldalder.

Efter en tour i 1981 blev Hailu Mergia i USA. Han spillede stadig, men fra 1991 var det slut med at optræde, og i mange år erhvervede Hailu Mergia sig som taxachauffør i Washington D.C. Dog med sin synthesizer i bagagerummet, så han mellem kunderne stadig kunne øve på forsædet.

Meget senere, tilbage i Etiopien, fandt den amerikanske DJ og pladeselskabsejer Brian Shimkovitz, bedre kendt som ’Awesome Tapes From Africa’ et gammel kassettebånd i en skraldespand – ‘Hailu Mergia & His Classical Instrument’. Optagelserne blev genudgivet og resten er som, man siger, historie. Og så alligevel ikke. Hailu Mergia er ikke et nostalgitrip eller ”kun” en (meget) god historie. Han er en musiker, som på ingen måde hænger fast i den musikalske tradition, han selv var med til at skabe, men til stadighed udvikler den. En kunstner der stadig genopfinder sin lyd hver aften på scenen under sine maraton-live-sæt og som udstråler overskud, spilleglæde og ikke mindst relevans.

Det høres live, men også på Mergia’s kritikerroste albums Lala Belu (1018) og Yene Mircha (2020).

Du kan forvente en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når Hailu Mergia og hans band tager dig med helt ud til grænserne af ​​gruppeimprovisation og tilbage igen. Denne aften er det hans Washington DC-baserede trio, som forfører med deres fusion af jazz, funk og en bred vifte af etiopiske stilarter.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2022

Døre kl. 18.30
Koncert kl. 19.00

Venue: Dansepavillonen