Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

tirs

07.06

SV-festival

Hôy La + Slow Ammo

Kl. 20:00

50 (+ gebyr) kr.

HÔY LA

Hôy la er den norske producer og komponist Ingri Høyland, der har haft base i København de sidste mange år. Et musikalsk projekt, der vender de indre oplevelser af angst, vrede og sårbarhed til et sonisk univers. Som en fælles åbenbaring af, hvordan disse følelser deles blandt mange. Hôy La undersøger spændingerne i en verden, der individualiserer psykisk smerte. Gennem dissonans og opløsning, gentagelse og isnende sindsro bryder Hôy Las musik ind og tvinger det delte traume ud i lyset.

Med titlen på hendes seneste album ‘There’s a Girl Inside My Brain Who Wants to Die’ tager kunstneren udgangspunkt i Tove Ditlevsens digt ”Der bor en ung pige” fra den kanoniske samling Kvindesind, hvis tekster vender de barske følelser, man ofte vil gemme væk – som et billede på menneskets forfald, hvor misbrug fortærer livsglæden. Det, som holder fast, er mindet om en ung pige, der tror på, at det hele nok skal gå.

GAFFA skrev fornylig i en 4 stjernet anmeldelse: ‘Hôy La tør at være lige så ærlig og konfronterende som Ditlevsen. I hendes nutidige udgave er det dog med budskabet om en generation, der bruger al sin energi på at bevare en fysisk perfektionisme frem for at tage hånd om de svære følelser i et stress- og angstpræget konkurrencesamfund’…

Hôy La har allerede opnået at være VEGAs Udvalgte, og med sit band har hun spillet på bl.a. Øyafestivalen, SPOT-festival og Roskilde festival i 2019. I 2020 spillede Hôy La på Berghain i Berlin og har tillige været på tour i Japan.

SLOW AMMO

Under navnet Slow Ammo, folder producer, sangskriver og sanger Katrine Villadsen sit musikalske univers ud og vikler lytteren ind i de dystopiske fortællinger, der i deres konstante udvikling bevæger sig mellem lag af funklende electronica og lyden af Slow Ammos egen udtryksfulde stemme.

Intet emne er for stort til at blive vendt og inddraget i Slow Ammos musikalske universeskapisme, eksistentialisme og fascination af videnskab afspejles i både lyde og lyrik. “ Jeg har altid været draget af det, jeg ikke har kunnet forstå, og tanken om, at der er mere derude, ting, ingen endnu har opdaget, og tanker, der venter på at blive tænkt. Og i det kaos, kan kunsten sammen med videnskaben give mig følelsen af, at tingene går op i en højere enhed ”, fortæller Slow Ammo, som lader sin nysgerrighed føre musikken og omvendt.

Slow Ammos fascination af ‘den ultimative sandhed’ og jagten på svaret, er den røde tråd, der binder hendes musik sammen. Hun laver ‘stor’ musik, der både lydmæssigt og tematisk får lov at brede sig langt mere end det meste musik, der kommer ud af Danmark. For som et tankespind med spor tilbage til historiens største filosoffer, udvikler Slow Ammos kompositioner sig i en uendelighed – når man først tror, man har regnet den ud, åbnes en ny dør, og man må erkende, at man slet ikke er i nærheden af at kende svaret. Tag med på rejsen, når Katrine Villadsen og Sara Mouritzen (trommer) besøger SV-festivalen!

.

Døre kl. 19.00
Koncert kl. 20.00
Venue: Dansepavillonen

Se samlet program: www.sv-festival.dk