Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

28.01

Koncert

Josefine Opsahl

Kl. 21:00

60 kr.

Josefine Opsahl (f. 1992) er en enestående/bemærkelsesværdig kunstner og komponist, der forbinder musik, kunst, performance og rum i sine værker.

Hun forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genrer, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines udtryk og værker reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.

Josefines unikke lyd, kreativitet, solistiske egenskaber og karismatiske performative evner, har placeret hende og hendes mangeartede, fremadstormende projekter og ensembler som ledende progressive kræfter på den internationale musikscene. Hun har modtaget en række priser for sin kunst og sit virke, senest Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat 2020, Léonie Sonnings Talentpris 2021 og Odd Fellow Ordenens Musikpris 2021.

Som komponist står hun blandt andet bag større værker som ‘Drei Bewegungen des Elektrischen Körpers’ (2021) for Københavns Drengekor, Den Kongelige Ballet i koreografi skabt af Balletmester Nikolaj Hübbe og Livgardens blæserkvintet, som var bestilt og uropført til ære for HM Dronning af Danmark ved hendes statsbesøg i Berlin (DE) November 2021. ‘DrømmeDøden’ (2021) opera skrevet for Nordic Opera med premiere i Den Ny Opera, Skuespilhuset og Folkoperan i Stockholm (SE) maj- juni 2022, ‘I Walk I Bleed’ (2020-21) koncert og performance for 10 celli til Click Festival 2020, repremiere hos Sort/Hvid 2021, ’Noli Turbare Circulos Meos’ (2020) for Esbjerg Ensemblet og ‘Ekklesiaterion’ (2021) for solo cello og kvadrofonisk højtalersystem til Intonal Festival i Malmö (SE).

Josefine har turneret og hendes værker er blevet opført i Europa, Kina, Brasilien og Argentina, og hendes anmelderroste pladeudgivelser har modtaget en række priser i ind- og udland så som Danmarks Radio’s Lytterpris og Round Glass Music Award (US).

Døre kl. 20.00