Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

man

20.02

Fanø Free Folk Festival & KLEIN præsenterer

Kjorstad Brothers (NO) x Free Folk Mondays [Vinterjazz 2023]

Kl. 20:00

80 kr.

Fanø Free Folk Festival byder atter på skæve mandagstoner på KLEIN. Denne gang med en Vinterjazz-special, hvor en af Norges mest orginale folk-duoer, Kjorstad Brothers, spiller op med musik, der forener dybe traditioner, improvisation og eksperimenterende åbenhed.

Den norske duo Kjorstad Brothers forener dybe folkemusikalske traditioner med skæve toner, upolerede klange og elementer af fabulerende improvisation.

De to brødre Rasmus og Hans Kjorstad er stærke instrumentalister på den frodige norske folkemusikscene og har bl.a. arbejdet med internationalt anerkendte navne som Frode Haltli, Vassvik og skotske Alasdair Roberts. I 2022 har de også hver især udsendt roste soloplader.

I Kjorstad Brothers tager de udgangspunkt i folkemusikken fra Gudbrandsdalen, som de dog tilføjer deres helt egen skæve tone og excentriske instrumentering, som det kan høres på det mesterlige album “Kjære min maur” (2020). Her blandes brødrenes smukke strygerklange med bl.a. indisk harmonium, fløjter og det norske citarinstrument langeleik.

Albummet fik en begejstret modtagelse hos bl.a. musiksiden Salt Peanuts, der skrev: “Dette er blitt en strålende plate, som man enten kan danse til, eller bare nyte en søndags formiddag når vinteren er på vei. Dette er det norskeste av det norske, og befinner seg på mange måter tett på den friere musikken som ble utviklet på diverse «loft» i New York på 60- og 70-tallet, med musikere som den gang eksperimenterte seg fram i freejazzen, så som William Parker, David S. Ware, Moondoc, og alle de andre heltene.“

Kjorstad Brothers er kort sagt en duo, der både dykker dybt i regional folkemusik, og appellerer til fans af åbensindet jazz, fri musik og fabulerende eksperimenter. En af de mest spændende nordiske folk-duoer lige nu, og Fanø Free Folk Festival glæder sig til at præsentere dem i Danmark på en særlig Vinterjazz-minitour, der selvfølgelig også bringer dem omkring Sydhavn og KLEIN!

Døre kl. 19.30

Arrangører: Fanø Free Folk Festival, KLEIN og Copenhagen Jazz Festival

Free Folk Mondays på KLEIN er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg.