Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

10.03

Koncert

Lasse Aagaard – Farvel Tid

Kl. 20:30

80 kr.

’Årets danske udgivelse’ – Simon Heggum, GAFFA.

Lasse Aagaard er en af landets fineste sangskrivere. Op gennem ’10’erne’ for indiepop-bandet ’Den Fjerde Væg’, hvor han også fungerede som forsanger, og nu som soloartist i eget navn.  Debutalbummet ’Farvel Tid’ udkom i slutningen af 2022 til store anmelderroser, og vi kan kun tilslutte os hyldestkoret. Det er et fremragende album og med en personlig historie og dybde den færreste pop-musik, kan mønstre. Live består trioen foruden Lasse Aagaard selv af musiker Per Kohlmetz Møller og visuel designer SLØR (My Lambertsen).

På pladen, Farvel Tid, går Lasse Aagaard i dialog med sit unge jeg, der som 15-årig stod i sorgen over tabet af sin far. Første single “Landet for længe siden” har opnået rotation på P6 Beat og GAFFA dækkede musikvideoen til singlen “Gode Intentioner” med en flot premiere og skrev “Et kreativt projekt, der har intimiteten i fokus”.

Albummet handler om at blive voksen og finde sig til rette i livet i ny forandring og uden en fast forældrerolle at kunne spejle sig i. Det handler om at kunne se tilbage på det liv, der har formet en, de valg, man har truffet og den vej, man har fået lagt foran sig.

”- Jeg kan huske til min fars begravelse at komme gående med kisten på vej ud af kirken uden at føle noget andet end chok. Det var en underlig form for lettelse, ikke en rar en, bare en følelse af, at fra nu af ville alting blive noget radikalt andet uden at vide hvad. Jeg kan huske, at jeg tænkte på, hvordan jeg mon ville tænke tilbage på alt det her 20 år fra nu – når jeg var blevet voksen. ’Farvel Tid’ er en slags flaskepost fra mit voksne jeg til den 15-årige Lasse; sådan ser livet ud tyve år fra nu. Det her er hvad der er hændt dig.”

Lasse vil med sit projekt gerne være den håndsrækning, han selv havde brug for dengang. Han sætter således tekst og lyd på sorgen – en voksen stemme, der hjælper sørgende med at forstå deres følelser.

Pladen, der også skal udgives som dokumentarfilm, er indspillet med musikeren Per Kohlmetz Møller, der live står for synths og elektronik. Scenografien og de tilhørende dragende visuals er skabt af den visuelle designer SLØR (My Lambertsen).