Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

man

24.04

Fanø Free Folk Festival & KLEIN præsenterer

Léonore Boulanger (FR) x Free Folk Mondays

Kl. 20:00

100 kr.

Vi har flere gange haft fornøjelsen af at præsentere den franske musiker Léonore Boulanger på Fanø Free Folk Festival. Nu får København atter chancen for at opleve denne originale stemme, når Free Folk Mondays på KLEIN lægger hus til koncert med Boulanger og hendes fantastiske trio.

Léonore Boulanger, som er en del af det eksperimenterende musikkollektiv Le Saule, skaber en form for dekonstrueret fransk chanson, der kan føles som at blive ledsaget gennem en surrealistisk drøm af en sangerinde med en hypnotiserende fremtoning. Eller hun og bandet kan lyde som en flok omrejsende barder fra middelalderen, der via en tidsmaskine har opdaget free jazz, krautrock og det. 20. århundredes avantgardebevægelser som futurisme og dadaisme.

Det lyder med andre ord ikke rigtig som noget andet. Men det er altid en bevidsthedsudvidende oplevelse, hvor adskillige instrumenter og lydobjekter tages i brug, og hvor musikkens åbne natur også lukker vinduer op til inspiration fra vestafrikansk folkemusik, indonesisk gamelan og persisk sang.

Boulangers seneste album “Un lièvre était un très cher baiser”, der udkom i 2022, er et godt eksempel på det særegne musikalske univers. Albummet er blevet til i tæt samarbejde med Boulangers mangeårige kreative partner, den geniale guitarist Jean-Daniel Botta, som også er med, når hun gæster KLEIN. Det sidste medlem er den alsidige slagtøjsspiller Laurent Sériès. I netop dette trioformat har Boulanger gæstet Danmark før. Det er dog efterhånden ved at være en del år siden, at trioen har lagt vejen forbi, så vi ser i dén grad frem til at blive lukket ind i deres helt særlige musikalske verden igen.

Døre kl. 19.30

.

Arrangører: Fanø Free Folk Festival og KLEIN

Free Folk Mondays på KLEIN er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg.