Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

03.03

Koncert

Mads Mouritz & Jacob Funch – 20-års jubilæum + Lea Kampmann Solo

Kl. 20:30

100 kr.

En unik dansk sangskriver og landets måske mest hårdtarbejdende multiinstrumentalist, Mads Mouritz, kan fejre 20 år på landevejen med nyt show, hvor sangene fra Mouritz/Hørslev Projektet er omdrejningspunktet.

Sidste års udgivelse Lykkelige Mennesker med bandet Mouritz/Hørslev Projektet inkluderede pop perler som P6 hittet Termodragten og den rørende ballade Det hele kan hele, om en kvinde i midt 30’erne der danser sig ud af depressionen og sin generations overfladiske So-Me kultur.

Albummet var et overflødighedshorn af gode sange med et væld af prominente gæsteoptrædener af b.la. Palle Mikkelborg og Maggie Björklund (Jack White). Et album som flere danske sangskrivere har peget på som et af de sidste mange års bedste udgivelser. Pauline, Katinka og Kristian Leth heriblandt.

Mouritz & Funch serverer deres moderne popviser med en energi og en inderlighed, der sender tankerne hen på en ung Povl Dissing flankeret af Peter Thorup. Koncerterne byder foruden Mouritz/Hørslev sangene også på enkelte sange fra Mouritz’ soloudgivelser. Sange der føles nært beslægtede med Søren Kragh Jacobsens. Det er moderne socialrealisme, det er sjovt og rørende, og sangene er som små noveller om personer vi alle kender.

Den 28. april udkommer et livealbum med duoen Mads Mouritz & Jacob Funch.

Jacob Funch har de sidste 20 år haft et beundringsværdigt musikalsk output. Først som en af hovedarkitekterne bag det succesfulde p3-hittende band I Got You On Tape, og som arrangør og musiker i det poetiske og nyskabende Mouritz/Hørslev Projektet. Hans eget orkester The Late Great Fitzgarraldos har siden 2012 udgivet mystisk dragende strand-pop med legendariske Laid Back som engagerede mentore. Du kan også ha’ hørt Funchs sublime og generøse guitarspil, hvis du har oplevet Lars HUG, Hanne Boel, Rasmus Nøhr, Kristian Leth, Moi Caprice, Coco O. eller på Andreas Odbjerg hittet Hjem fra fabrikken.

Mads Mouritz. Med bandet Mouritz/Hørslev Projektet står han og digteren Lone Hørslev for noget særligt i dansk musik. Siden debuten ‘Så er det sagt’ fra 2007 har de gang på gang sat nye standarder for den dansksprogede pop-genre. Deres moderne viser balancerer altid knivskarpt mellem det skrøbelige, det rå og det humoristiske. Mouritz og Hørslev har sammen skabt et multifacetteret popunivers med knivskarp lyrik og rørende melodier – og over 4 albums har de opbygget et stort bagkatalog af sange, som “Jo mere jeg bliver din”, “Lille Krokodille” og “Kom kom kom (brugt i tv-serien Herrens Veje). Mouritz har siden 2004 udgivet 4 plader i eget navn og Ympehaven fra 2016 var startskudet til at duoen Mouritz & Funch med kulthittet Dagen er go’ for alvor kom ud og turnere i Danmark.

Lea Kampmann Solo

Dansk/færøske Lea Kampmann skriver atmosfæriske dreampop-sange om at være menneske i 2023, med al den usikkerhed, hjertesmerte og forsøg på at blive fan af sit eget selskab som det indebærer for hende. Lea Kampmanns musik er sat i verden, for at bryde illusionen om at sårbar betyder svag, og hendes musik skaber rum til at græde og danse samtidig. Det er ganske enkelt fremragende

.

Stående koncert

Døre kl. 20.00