Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

man

03.07

Copenhagen Jazz Festival 2023

Selvhenter “Mesmerizer”

Kl. 20:00

100 (+gebyr) kr.

130 kr. i døren

Velkommen til releasekoncert for et af landets mest kompromisløse og højt elskede eksperimentalgrupper. Det nye album ‘Mesmerizer’ er Selvhenters første egentlige albumudgivelse i næsten et årti og markerer også deres debut på det franske pladeselskab Hands in the Dark.

To trommeslagere sammenflettes lige så ofte som de forfølger hver deres spor; en trombone gennem en basforstærker resonerer stærkt i hele kroppen og en saxofon veksler mellem at få lytteren til at forstå saxofonens sande natur og være processeret til uigenkendelighed.

Albumaktuelle Selvhenter blev grundlagt i 2010 af trombonist Maria Bertel, saxofonist Sonja LaBianca, samt trommeslagerne Jaleh Negari og Anja Jacobsen. Med deres kompromisløse tilgang til at skabe musik ud fra instrumentale set-ups har Selvhenter siden da været toneangivende for dansk, eksperimenterende musik, såvel som anerkendt på internationalt plan. Selvhenter er også omdrejningspunkt for kunstnerkollektivet Eget Værelse, der huser gruppemedlemmernes soloprojekter, samt samarbejder såsom Valby Vokalgruppe, SOLW og GEK.

Selvhenters udtryk transcenderer musikalske genrer og bevæger sig i stedet i retning af noget mere fundamentalt – en slående, direkte og fysisk oplevelse af musik udgjort af polyrytmer, akustiske og elektroniske melodier, hårdtslående kompositoriske valg og improviseret skønhed.

Som gruppe er Selvhenter deres eget idiom, som trækker på hver af de fire medlemmers musikalske personligheder og interesser i det, der bliver til yderst kollektiv musik, hvor hver enkelt musiker absorberes i én fuldkommen lyd. Gruppen spiller med ekstrem kontrol, samtidig med at deres umiddelbare sammenspil giver indtryk af, at de sammen opdager musikken for første gang. Resultatet er en følelse af ren og skær glæde, både hos musikere og lyttere. Dette høres både på indspilninger og opleves live, hvor Selvhenters koncerter sjældent er siddende – stole og borde må flyttes, sådan at publikum kan bevæge sig sammen med musikken.

Gennem mange års sammenspil er lyden af Selvhenter blevet øjeblikkeligt genkendelig, samtidig med at musikken fortsat har udviklet sig over årene gennem gruppens uendelige nysgerrighed, samt åbenhed overfor – og engagement i – andre projekter og udtryk. Gennem kollektivet og pladeselskabet Eget Værelse har de fire medlemmer af Selvhenter udforsket et væld af projekter, som inkluderer forskellige former for elektronisk og akustisk musik, pop, field recordings, samarbejder og soloalbums. Dans, tekst og visuel kunst har også fundet vej til kollektivet, og gennem årene er Eget Værelse blevet en kanal for udvikling af hvert enkelt medlems egen lyd, der byder nye elementer og tilgange velkommen; synthesizere, små percussion-instrumenter eller saxofon gennem en ny effektpedal. Selvhenters nye album “Mesmerizer” er skabt med udgangspunkt i netop denne nysgerrige proces, hvor komplekse rytmemønstre, fint teksturerede blæsere og synthesizere balanceres med en raffineret sans for struktur og komposition.

Denne udvikling har holdt Selvhenters musik åben for nye muligheder samtidig med at have styrket gruppens kerneelementer: en energisk, fremdrivende, tæt og often ekstatisk musik, som kræver at blive oplevet live.

Selvhenter udgiver det nye album “Mesmerizer” fredag d. 23. juni 2023.

https://egetvaerelse.dk/

Præsenteret af Jazz Club Loco

Koncert line-up:

Maria Bertel (trombone)

Sonja LaBianca (sax)

Jaleh Negari (trommer)

Anja Jacobsen (trommer)