Karens Minde
Kulturhus

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad

fre

13.08

Copenhagen Concert Community præsenterer

Sydhavns Salonen – Rosens vilje og planternes sang ft. Dicte, Charlotte Weitze, Michael Broberg Palmgren & Nana Francisca Schottländer

Kl. 19:30

100 (+ gebyr) kr.

Velkommen til en smuk aften i den gamle Dansepavillon i selskab med sangerinden Dicte, forfatter Charlotte Weitze, professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren og performancekunstner Nana Francisca Schottländer.

DICTE

Dicte i duo med guitaristen Mads Reinhold.

Den dragende sangerinde med den storslåede stemme er på turné med sit nye album All Good As it Is. En samling inderlige, rå og melodiøse sange.

En udgivelse om forgængeligheden og glæden ved livet, om politisk opvågnen, sårbarhed, grådighed, grænseløshed, søsyge.. Og lidt kærlighed.

I snart tre årtier har komponist, musiker, producer og sangerinde Dicte været synonym med integritet og kvalitet. Siden sin debut med bandet Her Personal Pain i de tidlige 90’ere har hun udgivet hele ti albums og har fået tilnavnet ”The Queen of Cool”.

CHARLOTTE WEITZE

Charlotte Weitze vil fortælle og læse fra sin nye roman “Rosarium”.

“Rosarium “er en fortælling om en ung pige, der slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Charlotte Weitze (f. 1974) debuterede med novellesamlingen Skifting (1996), som hun fik Bogforums Debutantpris for. Siden har hun udgivet radiodramatik, noveller og romaner – senest den dystopiske cli-fi roman Den afskyelige (2016), hvormed hun var en af de første danske skønlitterære forfattere, der for alvor skrev sig ind i klimadebatten.

MICHAEL BROBERG PALMGREN

Professor i plantefysiologi på Institut for Plante- og Miljøvidenskab , Københavns Universitet, fortæller om plantefysiologi.

“I hele menneskets arvemasse er der 20.000 gener. Hvert gen koder for et protein der bruges til et eller andet i kroppen. 20.000 er et ufatteligt lille antal til at kunne forstå hvordan man kan tænke og huske, og blive forelsket.. og hvordan hjertet fungerer – det er ufatteligt svært at forstå. Græsset hvede har 110.000 gener – det fandt man først ud af for nogle får siden. Det gør det helt umuligt at forstå hvad sådan et hvede, – som vi kører en mejetærsker henover, er for en organisme sammenlignet med os…” (interview Bloom 2021)

Michael Broberg Palmgren har hjulpet Charlotte Weitze som plantevidenskabelig konsulent på “Rosarium”.

NANA FRANCISCA SCHOTTLÄNDER

Performance- og billedkunstneren skaber værker drevet af en nysgerrighed over for, hvordan hun kan udfordre en menneskecentreret opfattelse af relationen til omverdenen og lægge krop til andre måder at forstå, hvordan vi er her sammen på tværs af arter og eksistens.

Med en baggrund inden for dans og performance, arbejder hun med i krydsfeltet mellem dans, performance og installations- og konceptkunst.
Centralt for hendes arbejde er brugen af hendes egen krop som et levende redskab til undersøgelse og skabelse.

Om hendes interaktive iscenesættelse af Jorddepotet i Nordhavn “Bodyscaping” (Metropolis 2021) skrev Politikens anmelder “at så uoverskuelige størrelser som byudvikling og flytning af overskudsjord i monsterstore mængder med ét var blevet en helt fysisk sansebar ting”.
Vi glæder os til at opleve Nana Francisca Schottländer´s performance i Sydhavns Salonen.

OM CORONAVIRUS
Vi følger sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer, så I kan være trygge ved, at alle arrangementer afvikles sundhedmæssigt forsvarligt.

SYDHAVNS SALONERNE er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.

Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.

Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus.

Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.

Dørene åbner kl. 19.30